Breezy Renovation Transforms 1950s Residence Into A Dynamic Modern Hub

Sustainable design and architecture is not always about large-end technologies and sleek, energy-conserving devices. Located in the heart of Namibia’s capital city Windhoek, this exciting and progressive residence turns in direction of greened design practices by adaptive reuse of supplies. Originally constructed in the 1950s, subsequent additions to the home and poorly considered-out alterations made the 10 Ossmann Street Residence a cramped and congested room. Its most current owners named in Wasserfall Munting Architects to renovate and revitalize the home, providing it a glittering new lease of daily life!

Lovely Personal Residence positioned in Windhoek, Namibia

Working with the current construction and repurposing a lot of of the supplies discarded in the course of the renovation, the house requires a sensible flip in the direction of green style. A brick, exposed concrete and rusted steel exterior of the residence not only provides it a sense of uniqueness, but also lets it mix effortlessly with the lovely landscape all close to it. The home owners desired a minimal-upkeep residence that aged gracefully and had minimum influence on the normal canopy outside. All the stone utilized for the renovated property came from the existing internet site while precast concrete fence panels of the old home were employed as stepping stones in the lawn.

Brick, mica stone and rusted steel shape the exterior of the home Landscape outdoors the house reflects the wealthy all-natural heritage of the region Lovely African property with a dynamic exterior and pretty views Plywood linings and sensible lighting include warmth to the interior Traditional African design and style factors mixed with a sleek, present day seem


LEM Piston bar stools and a ravishing red kitchen peninsula enliven the area Concrete blocks have been repurposed and employed to shape the entrance

With steel mesh panels obtained from old safety and fencing, solar water heating and passive style ideas, the progressive residence does the best it can to minimize its carbon footprint. On the within a double-volume residing region with butterfly roof is the heart of the residence and prospects into an expansive terraced patio with alfresco dining area and pretty views.

Sliding glass doors make sure that the line in between the interior and the globe outside is blurred even as the master bedroom and twin guest bedrooms are tucked away from any prying eyes. Sophisticated, eco-pleasant and inherently wise, this exceptional renovated house encourages you to reconnect with nature as you consider on life at a relaxed speed!

Fresco dining room with the classic Wishbone chairs and a wooden bench Living area opens up towards the concrete deck area thanks to the sliding glass doors Stackable sliding glass doors connect the fabulous interior with the outside Warm lighting gives the house a exclusive identity of its own Outside fireplace and dining region include to the charm of the fashionable African home Floor plan of the reovated house with sustainable design and style and reused components

You’;re studying Breezy Renovation Transforms 1950s Residence Into A Dynamic Modern Hub,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *