Honsinzi House By SPLK Contrasts Cement Panels With Local Stone

Stone tiles and horizontal cement boards have been utilised to define the a variety of volumes of this property in South Korea by architecture studio SPLK (+ slideshow).

Honsinzi House by SPLK Architects & Partners

Found in the county of Cheongdo, Honsinzi House was made by Daegu-based SPLK as a family vacation property shut to a lotus pond, from which the constructing will take its identify.



Honsinzi House by SPLK Architects & Partners

The arrangement of 2 parallel wings is developed to make the most of views of the surrounding countryside although also providing a range of communal spaces for hosting buddies, family members and parties.

Honsinzi House by SPLK Architects & Partners

Dark stone tiles applied to chosen surfaces aid to differentiate the volumes and generate a visual connection with the neighborhood landscape, from which the stone was sourced.

Honsinzi House by SPLK Architects & Partners

The surfaces are interrupted by expanses of lower-iron glazing that offer views out in direction of the scenic landscape or onto a series of personal courtyards.

Honsinzi House by SPLK Architects & Partners

“All these compositions enable varied views into and via the house, improving the experiences of the spatial depth even though mediating among enclosure and exposure,” explained the architects in a statement.

Honsinzi House by SPLK Architects & Partners

The 1st of the volumes consists of a residing and dining area flanked by big sliding windows dealing with out onto the lotus pond.

Honsinzi House by SPLK Architects & Partners

An enclosed courtyard at one particular end is left open to the sky and attributes a pivoting wall that connects it with a tiled patio and the backyard past.

Honsinzi House by SPLK Architects & Partners

A passageway leads by way of the centre of the property and incorporates a glazed section linking the 2 wings.


Honsinzi House by SPLK Architects & Partners

The second volume consists of a bedroom and bathrooms on the ground floor, with the master bathroom and a large bathroom over.

Honsinzi House by SPLK Architects & Partners

A restricted palette of normal components like marble and white oak was picked to produce a bright and soothing interior setting, supplemented by the private outdoor spaces.

Honsinzi House by SPLK Architects & Partners

A hidden patio runs along most of the length of the rear facade. It can be accessed from the central passageway and from the ground floor bedroom, even though a bridge backlinks the bedroom on the upper storey with a roof terrace on best of the reduce volume.

Honsinzi House by SPLK Architects & Partners

Photography is by Hélène Binet.

Honsinzi House by SPLK Architects & PartnersSite prepare – click for larger picture
Honsinzi House by SPLK Architects & PartnersGround floor strategy – click for more substantial image
Honsinzi House by SPLK Architects & PartnersFirst floor prepare – click for greater image
Honsinzi House by SPLK Architects & PartnersNorth elevation and segment – click for bigger image
Honsinzi House by SPLK Architects & PartnersEast elevation and part – click for greater image
Honsinzi House by SPLK Architects & PartnersSouth elevation and area – click for bigger picture
Honsinzi House by SPLK Architects & PartnersWest elevation and part – click for more substantial picture

None found.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *