Mercer Island Residence By Stuart Silk Architects

“The objective of this task was to turn a house with small or no connection to the outside into an open and practical home. Originally designed by an engineer who created workplace buildings, the residence had an introverted presence and grand scale. The owners desired some thing modern and functional and most importantly, usable.

Our concept was to re-center the residence all around the central residing spaces. We carved out a formal dining area and restructured the stairs to be more efficient and successful in organizing the circulation via the property. Windows replaced glass block and doors that reflect the grand scale of the house turn into transitions and views from the beautiful views overlooking the yard and the lake. A new kitchen with an open plan transforms the kitchen into the hub of the house that gives the space for gourmet cooking and even now be a place for loved ones to collect.

The exterior of the home obtained architectural upgrades that broke up the massing and scale to be far more residential and visually organize the façade. The interior went by way of a huge transformation as rooms had been realigned with existing demands of the owner. The master suite was enlarged with a new bathroom and a big skylight above the tub to flood the previously dark space with light. Interior finishes, lighting, and up to date plumbing turn into properly appointed rooms that are refreshingly comfy and light-filled”.

Photography by Alex Hayden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *