New Forest Residence – Southern England By PAD Studio

The New Forest Home is an eco-gem, a modern dream property nestled within preserved woodlands, heaths and open grassy spaces in southern England. Hampshire-primarily based architects PAD Studio was assigned this venture which maintains a restrained footprint on the huge, verdant landscape which embraces it.

At just under one,300 square feet, this modern day dwelling replaces a former cottage, and sits on 18.5 acres of the New Forest Nationwide Park. 3 bedrooms, a residing room, dining space and kitchen look plentiful, particularly with the uninterrupted views of the rolling land appreciated from each and every area. A basement with media area and utility storage, as effectively as separate guest quarters, are also integrated into this humble floorplan.

A green roof, solar electrical power, grey water program and recycled earth berm all contribute to the sustainability of this minimal-vitality structure. Resources such as the Douglar Fir timber have been locally-sourced, giving back to the forestal surroundings.

Probably most ingenious is the reflective swimming pond, a “natural poolbuilt by excavating the ground at the rear of the residence, then adding rocky embankments and wooden docks all around it. Such an revolutionary preservation of normal assets for recreational function!


Sliding glass doors open to the outside, even though moveable wood screens support deflect direct sunlight as essential. Clerestory windows as effectively as a voluminous glass roof location permit natural light to fill the living regions more than adequately.

Interiors are brilliant and cheery, with a neutral shade palette mirroring the beech tree woodlands including the indigenous, horizontal wood paneling throughout. A floating wood-burning fireplace bestows a present day vibe on the residing space, which is mixed with rustic woods, distressed leather and soft textiles. The shared space functions a raised kitchen of white and pale wood, with a simple and smooth wooden picnic bench dining table. Bedrooms are relaxed and sparsely furnished, however control to exude an elegance derived from the beautiful, raw woods and cascading natural light from various glazing.

Built with sustainability, sturdiness and eco-energy in mind, The New Forest Home is a modern day “green” dream home melding seamlessly with its preserved normal setting.

Associated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *