A Hillside Property By Quinn Architects

Developed by London-based Quinn Architects, the Holmby Hills Residence is located on a 57,250 square foot hillside site in Los Angeles, California.

hh_150814_01 hh_150814_03 hh_150814_04 hh_150814_05 hh_150814_07 hh_150814_09 hh_150814_ten hh_150814_twelve hh_150814_sixteen hh_150814_18 hh_150814_twenty hh_150814_21 hh_150814_22

Project description

Background
Designed by London-primarily based Quinn Architects, Holmby Hills Residence is a speculative residential growth for worldwide house developer Estate 4. The residence is situated on a 57,250 sq ft web site in Holmby Hills, Bel Air, Los Angeles. The residence is framed on all sides by luscious vegetation, with panoramic views of the Hollywood Hills past. Blending sensitively into its normal surroundings, this elegantly proportioned, secluded and personal 15,250 sq ft villa was finished in January 2014.


Style
From an early stage of style improvement, the property was made to respond to the tranquil surroundings of this lush hillside internet site. A thorough soil survey was commissioned to comprehend the below ground issue of the hillside, which then became a catalyst for both the architectural, civil and structural design. The house maximises the use of the ‘flat pad’ of the existing website, with the basement and initial floor terrace emerging from the natural slope of the found landscape. The high wall that runs parallel to Faring Street creates a sense of privacy from the the expansive terraces and exclusive views that surround the residence. The entrance sequence from the street to the home itself was developed to be dramatic, with a considerable motor court and strong twenty ft large canopy over the principal entrance. A descending staircase followed by an more than-sized entrance door heightens the sense of arrival to the residence.

The expansive initial floor degree provides 7,000 sq ft of residing accommodation that is set around 6,500 sq ft of terrace room, that in flip hugs the edge of the 60 ft extended infinity-edged pool and jacuzzi. The terrace gives accessibility to above 30,000 sq ft of landscaped gardens and tennis court, by means of a sunken health club that is surrounded by rich vegetation. A 75 ft extended gallery back links the main living spaces with a personal guest suite and is developed to exhibit a significant art assortment.

“A property for an ar2rk-lover”

The Client’s short named for the design and style of a residence that would supply room to display a significant ar2rk assortment. The Architect’s maximised the use of all-natural night, using a blend of strategically placed skylights, clerestory windows and full height sliding panels. This all-natural light was complimented with the use of subtle ceiling downlighting, linear LED cove lighting to define the flow of the gallery spaces and low degree characteristic lighting at a human scale and position. There is also gallery level lighting for the art collection where required.

Constant white walls running from inside to out reinforces the connection among internal and external spaces. The south and west dealing with facades are primarily strong and supply shade for the ar2rk collection, whilst the north and east facades are largely transparent and get benefit of the dramatic hill views. The architectural language is derived from the require to control direct sunlight and maintain inside / outdoors Californian living.

The home’s interiors attribute the highest top quality materials, from a marble-clad stairwell to custom recessed lighting and American black walnut flooring. There is an abundance of organic light all through and the high ceilings give a feeling of generous volume to each and every room.

Architect: Quinn Architects

Photography by Berlyn Photography and Tim Street-Porter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *