Sun, Shade And A Spectacular Courtyard: Contemporary AN House In Brazil

A home designed for a modern family of 5, the AN House in Maringá – Floriano, Brazil is all about that perfect synergy between a spacious interior and even more inviting outdoors! With a central courtyard that is surrounded by the U-shaped design of the house, privacy is never an issue at this large Brazilian home. The family, a coupled with 3 teenage daughters, wanted Studio Guilherme Torres to create a contemporary residence where each family member had plenty of privacy even as the large pool area and wooden deck encouraged interaction and played host to fun-filled and relaxing weekends.



Wooden slats and Brise soleil give the central courtyard a stunning look













Adding to the intrigue and the visual splendor of this modern home is the Brise soleil that keeps away hot tropical sun and creates beautiful walkways that are still lit ever so beautifully by natural light. Apart from the timber slats, it is the delightful use of Cumaru wood for the creation of the expansive deck and the living area, concrete walls on the lower level and exquisite stone finishes that usher in plenty of textural contrast and an air of sophistication. Each space flows into the next effortlessly with sliding glass doors delineating space.




Wall of green around the courtyard offers ample privacy


Pool area and large central courtyard of the spacious Brazilian family house


Relaxing loungers in the social zone next to the pool


Brise soleil keeps out the tropical sun


Cumaru wood and concrete give the interior an inviting, contemporary style


Plush tufted sofa combines sophistication with comfort


Reclaimed wood and concrete create an elegant living area


View of the living wall outside

A gourmet kitchen, open dining area and spacious sitting zone flow onto the deck outside and blur the traditional indoor-outdoor boundary. A restrained color scheme ensures that focus remains firmly on the use of diverse finishes. Adding to this rich sense of diversity is the large natural rock wall around the courtyard that is laced with tropical plants. A custom irrigation system is used to water this unique living wall that shields the home from prying eyes while providing a tinge of green to the polished residence. [Photography: MCA Estúdio]



Innovative blend of materials makes a big visual impact


Minimal appeal of the dining are and the concrete walls complements the contemporary style of the living room


Polished stone wall for the contemporary dining room


Spectacular and minimal gourmet kitchen in wood and marble


Street facade of the home offers complete privacy


Contemporary minimal dining area with chairs in light pastel green


Custom wall of stones filled with greenery and a unique water supply system

You’;re reading Sun, Shade and a Spectacular Courtyard: Contemporary AN House in Brazil,