curving house joho.jpg

The Curving Home By JOHO Architecture

Korean architectural company JOHO Architecture has designed the Curving Property.

Finished in 2012, this 2,005 square foot contemporary property in Gyeonggi-do, Korea, is lifted from the ground and functions a curving shape which resembles a concave lens.


The Curving House by JOHO Architecture:

“There is no residence for parking
I remember that it was a winter day after snowing when I first visited the site. It was a unusual residential whole lot with an open see to the south at the dead finish of a small path beneath Mt. Gwanggyo. What was distinctive about this great deal was that it was extremely challenging to turn the vehicle to come out of the path after a lot more than 2 automobiles parked, since it was a small path only 4 m in width. Ironically, the fundamental challenge was not only solving the parking difficulty but also making a room for each parking and gardening to coexist. It was closely connected to the life style of home owner to decide whether to generate a garden immediately accessible from the living space or to emphasize a visual backyard. To resolve this problem, the overall form was formed to encase the great deal with a lot more curves and lifted about 2 m from the ground making use of pilotis for far more effective parking. The form of the mass resembling a concave lens was developed by the parking requirements and the topographical condition of the good deal.


The line penetrates the sky
The mountains penetrate the sky and the sky is made up of the mountains as nature. Right here, the mountains form lines and the lines bear in mind the mountains in the land. The terrains of Mt. Gwanggyo flow low above the whole lot and the lot displays the total view as if it responds to the graceful flow. At this website, the land is the evidence of space and every thing about the substance. The form developed here is made up of the sky as an earthenware jar and displays the potentiality of land as a spatial substance. It draws a shape, but generates a room that displays the sky outside the shape to hide itself in nature. Need to the line be hidden in nature or should the nature be displayed in the hidden line? This was the vital challenge of this land and the sincere response to the background. This is straight associated to how the topographies ought to be interpreted in Korean standard spaces. Korean standard spaces have pursued the shape that is not fully hidden in nature however superbly harmonized with surrounding nature. It is based mostly on the submit-dualistic attractiveness of harmony that proves its existence even though hiding in nature rather than dominating nature with its shape and lines.

The movement of light contained in silver scale
The ash-colored bricks (standard bricks) embrace the concrete surface as fish scale even though somewhat altering the angles. The standard bricks utilized for this venture have silver water-repellent coating on the surface and show sentimentality different from the rough surfaces of their tops and bottoms. The bricks with 2 distinct surfaces had been piled to kind a certain pattern from angles 1° through 25°. In other words, the variation of angle is yet another way how the outer skin in the shape of a concave lens dealing with south defines its existence. The shadow of the brick wall caste as the Sun moves converts the flow of lines into the subtle alter of the outer skin. The variation of the brick surface is meant to read the complete mass differently according to the perspective of incomer and the viewpoint of viewing the images from the mountains.

Contrast and harmony of texture
The rough texture of the standard bricks interprets the whole lot in a various way in combination with the house of extremely reflective stainless steel. The skies and nature reflected on the stainless steel surface distort what the correct substance is to break the boundaries among shapes and texture. Unlike the rough texture of ceramic bricks, the stainless steel used on the front and on the side displays the surrounding landscapes to make itself disappear. If the bricks reveal themselves by the change of light and shadow, the stainless steel de-materializes itself by producing itself disappear in nature. Such contrasting textures have different properties and confront each other in a single mass, but they in the long run create stability by way of the extinction and reflection of light.

Space as a flow of nature
The pilotis for parking naturally serves as an opening for air ventilation. The summer season breeze coming down from the mountain ridge circulates the air all around the building therefore lowering the heat load. Also, each room has windows for cross-ventilation and is planned to enable organic circulation of air. The motorized window on prime of the living space can release heated air in summer for air circulation triggered by the variation in temperature identified as stack effect. The staircase to the north is planned to serve as a buffer of air towards the freezing northwestern winds in winter to reduce heat reduction. The front windows dealing with the south enable enough sunlight in winter to maximize energy efficiency with organic sunlight. In specific, the ceiling is also diversified to invite as considerably organic light as attainable into the creating to manage illumination naturally.

New technical interpretation of classic room
The movement of space was borrowed from the strategy of dealing with the flow of air in standard Korean properties. In detail, the pilotis on the bottom expands the surface of volume exposed to outer air to reduce the load of heat energy and permits organic ventilation in summer season. This is related to the principle of open living rooms in Korean standard spaces. It means that the total building allows ventilation to preserve the constructing awesome. In winter, on the other hand, the concrete floor is made as thick as possible as a thermal mass, comparable to Ondol floors of Korean conventional architecture for highest insulation, to block the cold air from the underground. Also, the interior area of the second floor has an open living area, bedroom, and kitchen which can be divided and combined flexibly with sliding doors for diverse wants. This is a modern day reinterpretation of the variable space of Korean conventional houses that can be used either as a large room or as smaller sized person rooms.”

Photos by: Sun Namgoong

None found.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *