Single-Level Apartment In France Turned Into Welcoming Duplex

This single-level apartment in the city of Rennes, France, no longer served the living needs of its owners, a couple with a young child. The inhabitants enlisted French office Studio mAAb to open up the attic of the building to create a double-height interior.

Moreover, the design team incorporated 2 wooden inserts and a mezzanine walkway into the space, thus turning the small apartment into a welcoming duplex.
“Clad in timber, the 2 volumes at either end reinforce the double-height reading of the space and generate a sense of suspension,” the architects explained. “The concept allows for evolution as one of the wood inserts can be transformed into another bedroom in the future.”

The 2 wooden structures create a space in between that hosts a work area overlooking the living room and kitchen below. A bedroom and shower are tucked away to one side of the common space, close to the mezzanine walkway.

We love how everything was kept simple, with the plywood surfaces adding a warm feel against the walls painted in white. Here and there, splashes of color add a personal, dynamic touch. Photography credits: Jeremias Gonzalez


The post Single-Level Apartment in France Turned into Welcoming Duplex